Yeni Medya ve İletişim Bölümü

Yeni Medya ve İletişim Bölümü, İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak faaliyete geçmiştir. Bölüm tam burslu, yüzde 75 ve yüzde 50 burslu olacak şekilde öğrenci kabul etmektedir. Yeni Medya ve İletişim Bölümü fakülte içerisinde 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Eğitim dili isteğe bağlı 1 yıl İngilizce desteklidir. Hazırlık eğitimi alanında uzman hocalarımız tarafından uygulamalı ve pratik eğitimlerle gerçekleşmektedir. Deneyimli ve değerli akademisyenlerin gözetiminde çağa entegre olan ve yeniliği hedefleyen bir bölüm dizayn edilmiştir. Bu hedef doğrultusunda temel, kuramsal ve dijital medya eğitimini kapsayan pek çok ders bölümün müfredatında yer almaktadır. Uygulamalı dersler ise üniversite bünyesinde bulanan radyo ve televizyon stüdyosunda yapılmaktadır. Gelişen ve sürekli güncellenen medya sektörüne yönelik yeni derslerle bölüm güncel hale getirilmektedir.

Mezuniyet Koşulları

Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında yer alan tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Mezunların Mesleki Profili
Program mezunları; basın-yayın, halkla ilişkiler ve reklamcılık, dijital medya sektörlerinin farklı dalları ile kurum ve kuruluşların iletişim bölümlerinde iletişim uzmanı, iletişim danışmanı, muhabir, editör, yayın koordinatörü, yayın yönetmeni, yeni medya uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı gibi görevlerde çalışabilirler. Mezunlar hem KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ile kamu kuruluşlarındaki alanlarına uygun pozisyonlara, hem de medya kuruluşlarının ilgili pozisyonlarına başvurabilirler.

Üst Derece Programlara Geçiş
Bu bölümünün lisans programını başarı ile tamamlayanlar aynı bölümde yüksek lisans ve/veya doktora yapabilecekleri gibi, bazı başka alanlarda da lisansüstü programlara başvurabilirler. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları ve bilim sınavını başarmaları koşuluyla lisansüstü programlarında öğrenim görebilirler.