Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı

Radyo ve Televizyon Programcılığı, medya sektöründe kamera önü ve kamera arkası, yönetmenlik, kameramanlık, kurgu, ses teknikerliği, ışık teknisyenliği ve gazetecilik gibi alanlarda uzmanlaşmayı sağlayan bir programdır. Gelişen iletişim teknolojileri ile birlikte şekillenen dijital iletişim dünyasının gereklilikleri, teorik bilginin rehberliği ve pratik deneyimle sentezlenir.

Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında yer alan tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Mezunların Mesleki Profili
Program mezunlarımız, başta radyo ve televizyon kurum ve kuruluşları olmak üzere, çeşitli prodüksiyon şirketleri ve reklam ajanslarının yanı sıra, kitle iletişim sektöründe bulunan pek çok kurum ve şirkette metin yazarı, senaryo yazarı, yapımcı, yönetmen, sunucu ya da teknik eleman olarak, çeşitli gazetelerde gazeteci olarak ya da farklı alanlardaki birçok sektörde sosyal medya uzmanı olarak çalışma olanağına sahip olacaktır.

Bir Üst Dereceye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı ile aşağıda yer alan 4 yıllık lisans programlarında öğrenimlerine devam edebilirler.

• Basın ve Yayın
  • Yeni Medya
  • Yeni Medya ve Gazetecilik
  • Yeni Medya ve İletişim

* 2019 Dikey Geçiş Sınav  (DGS) Kılavuzunda geçiş yapılabilecek programlardır.

Programın Öğretim Dili

Bu Programın öğretim dili Türkçe’dir.